Da mai departe 4 friends

miercuri, 5 noiembrie 2008

Operatie in premiera la Spitalul Judetean

Operatie in premiera la Spitalul Judetean
Ziarul de Bacau, Miercuri, 5 Noiembrie 2008

Nicoleta, fetita din Moinesti violata de tatal ei, a fost operata - micuta se afla sub supraveghere medicala, medicii fiind optimisti in ceea ce priveste recuperarea ei - violatorul se afla, in prezent, la Iasi unde se va stabili daca acesta a avut discernamint sau nu in momentul comiterii faptei - copilul va fi dat in grija unui asistent maternal profesionist

Nicoleta, micuta din Moinesti, in virsta de un an si citeva luni, violata recent de tatal ei, Constantin A., a fost supusa ieri unei interventii chirurgicale, la Spitalul de Pediatrie Bacau. Aceasta fusese diagnosticata, dupa viol, cu ruptura de sfincter extern rectal si, pentru ca zona agresata prezenta o infectie, s-a luat decizia ca micuta are nevoie de anus contra naturii (anus artificial). “Operatia a decurs foarte bine. Anusul contra naturii este temporar, pentru circa o luna. Din punct de vedere medical pacienta este bine, problemele sociale sint cele care trebuie luate insa, in calcul”, a declarat la iesirea din sala de operatie, dr. Mihai Galinescu, medic specialist chirurgie infantila Spitalul de Pediatrie Bacau. Micuta a intrat in operatie in jurul orei 9 dimineata, interventia durind pina aproape de ora 12.00. Potrivit cadrelor medicale, operatii asemanatoare se fac la nou-nascuti cu malformatii, interventia chirugicala de ieri fiind insa prima de acest gen la un copil de virsta Nicoletei, la Spitalul de Pediatrie Bacau. Fetita ramine internata alaturi de mama ei, Florentina.

Mama Nicoletei spune ca fratele violatorului este posibil sa fi participat la fapta

Florentina, mama Nicoletei, a declarat ca tot ce-si mai doreste in aceste clipe este ca fata ei sa se faca bine si ca nu vrea sa mai stie nimic despre cel care a comis violul asupra micutei, respectiv tatal. “Nu stiu nimic de el si nici nu vreau sa aflu. Nu stiu ce pedeapsa i s-ar putea da pentru ce a facut, nu vreau sa stiu nimic, decit ca fata e bine”, a spus aceasta. Totusi, femeia a avansat ipoteza ca la monstruoasa fapta a violatorului este posibil sa fi participat si fratele acestuia. “El nu mi-a recunoscut fapta. A spus ca, in timpul in care am fost plecata de acasa, a plecat si el, lasind-o pe Nicoleta cu frate-sau si ca acesta a violat-o. Dar nu stiu, e posibil sa o fi violat amindoi”, a declarat Florentina. Oamenii legii spun insa ca, deocamdata, nu a fost depusa nici o plingere in acest sens. “In urma audierilor, tatal fetei si-a recunoscut fapta. Pina in prezent nu este depusa nici o plingere in privinta implicarii altor persoane si nici in urma anchetelor de pina acum nu a rezultat lucrul acesta”, a declarat subinspector Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. Potrivit acesteia, in prezent, violatorul, Constantin A., se afla la Iasi, unde o comisie de psihologi si psihiatri vor stabili daca a avut sau nu discernamint cind si-a violat fata de un an si noua luni. In functie de acest rezultat, parintele va fi bagat la puscarie sau la balamuc. Nicoleta a ajuns duminica trecuta la spital, dupa ce mama ei, Florentina, a gasit-o acasa plina de singe, violata de tatal beat. In urma expertizei efectuata la Serviciul de Medicina Legala Bacau, s-a constatat ca violatorul este oligofren, cu tendinte de pedofilie.

Nicoleta nu va ramine impreuna cu mama

Chiar daca mama micutei violate isi iubeste nespus copilul, ea si-a dat acordul oficial ca aceasta sa fie preluata de un asistent maternal profesionist. “In urma anchetei desfasurate la nivelul institutiei noastre, s-a constatat ca micuta nu se poate intoarce in mediul in care a stat pina acum. Mama si-a dat acordul in scris ca Nicoleta sa fie preluata de un asistent maternal profesionist. Este o masura cu caracter temporar, pina cind mama va putea avea grija din nou, de copil”, a declarat Alina Iftode, purtatorul de cuvint al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites