Da mai departe 4 friends

vineri, 20 noiembrie 2009

Strigat de disperare

Îl cheamă Vântu Mihai . Protestează de 24 luni în fata primăriei . Drepturile lui au fost încălcate . Este un dezident politic , o victimă a justitiei . Nu are nici un venit . Ziarul „Informatia de Bacău” prin doamna Gina Baciu scria în data de 10 – 11 – 1007 ,, Greva foamei pe treptele Tribunalului ,, . Cu toate acestea reprezentantii nostrii locali ziceau ca el mănâncă în acest protest nebunesc . Sa adresat : primariei , presedentiei, ajungând si până la tribunale internationale , la Curtea Europeană a Drepturilor Omului fara nici un răspuns. Nu are drept la audiente desi are programare .
Despre ce este vorba ?
Cu durere in suflet dorim ca cererile lui să vorbească .




„ Domnule Presedinte Traian Băsescu”

Ajutati un dezident politic din Bacău victimă a justitiei din România , si pe fiul său Vântu Gabriel Daniel .
Protestez împotriva justitiei , care m-a furat după 1990 prin judecătorul Bălăită Stelian si mă fură în continuare în procese fără ca infractorii să fie prezenti în sală . Nu au constiintă , întrucât se bat cu pumni în piept că fac dreptate .
Pentru fiul meu am apelat la cei în drept : Inspectoratul Judetean Scolar , Minister Educatiei si Cercetării pentru a fi testat , de a face un an în doi ani fiind o capacitate , ca să mi se răspundă că a fost lăsat repetent întrucât avea note de 9 si de 10 .
Presidentia este ultima instantă unde apelez , întrucât nu există nici o institutie care apără drepturile omului în România .
Pentru mine Vântu Mihai , care locuiesc în stradă , într-o rulotă din anul 2004 , doresc să trimiteti un reprezentat al presidentiei , la Primăria Bacău . Spun acestea întrucât sunt coautoare la furt primăria si prefectura si ascund adevărul .
Mi s-au furat 2143 metri pătrasi prin hotărâ judecătorească din 1992 . În 2002 proprietarul a venit pentru a-si revendica terenul . Acest lucru sa dovedit prin documente semnate si stampilate inventate de ei . Bălăită Stelian , procuror Irimia Constantin , notar public Lădan Dumitrea , CNS .Sef . Luca Gheorghe (I.J.P Bacău ) au complotat pentru distrugerea proprietătii .
Mai am un teren în satul Antohesti comuna Izvorul Berheciului judetul Bacău devastat de localnici .
Carte de identitate refuză să-mi elibereze de 10 ani , desi figurez la Sectia Financiară .
Nu vor să-mi elibereze autorizatie de protest atât Primăria Bacău cât si Primăria Generală Bucuresti .
C.N.S.A.S Bucuresti minte , deoarece sunt o victimă a unor magistratii , fideli sistemului Securisto-Comunist , care mă persecută si după 1989 , întrucât mi s-a furat o proprietate , aceasta fiind singura mea sursă de venit .
Domnule consililier prezidential doresc ca această petitie să ajungă la presedintele României Traian Băsescu .



După multe ziele de asteptare nici un răspuns . Vântu Mihai adresează o cerere primăriei vizând petitia .

Domnule Primar

Subsemnatul Vântu Mihai cel ce a protestat în Bacău 16 luni , doresc să stiu cum a fost analizată petitia adresată Presedentiei si trimisă Consiliului Municipal Bacău .
Consiliul local a Municipiului Bacău sus bine că nu a primit petitia .
Doresc ca problemele semnalate si analizate de consiliu , să îmi fie predate personal , pentru că sunt păzit de Politie pe unde protestez .
Informez că voi informa Presedentia , despre faptul că sustine si minciuna .


După această cerere apare si răspunsul .





Domnule Mihai Vântu


Am luat la cunostină din petitia adresată Presedintelui României , Domnul Traian Băsescu , despre solicitarea dumneavoastră .
În vederea analizării problemelor semnalate , petitia dumneavoastră a fost trimisă la Consiliul Local al Municipiului Bacău si la Ministerul Educatiei , Cercetării si Tineretului .
Urmează ca , în termen legal , institutiile sesizate să comunice , Administratiei Prezidentiale si dumneavoastră , solutia adoptată .



Acest lucru nu s-a mai întâmplat . De dimineată până seara stă în fata primăriei unde pe bicicleta lui atârnă niste pancarte cu nelegiuirile sale . Datorită situatiei create Mihai Vântu locuia într-o rulotă fără acte pe ea . I sa confiscat că proprietatea era de apartenentă publică . După recuperarea ei o are amenajată în curtea surorii sale . Zilnic nepăsători trec consilieri si alti reprezentanti ai primăriei . Lumea citeste uimită plansele lui si merg nedumeriti . Desi a depus la primărie dovada proprietătii sale , aceasta nu recunoate acest act . Oare ce ar trebui să facă acest om să îl asculte cineva ?



Nici pana in ziua de astazi domnul Vantu Mihai nu si-a rectificat situatia.
Daca veniti in Bacau, in fata primariei, va intampina zilnic acelasi privilegiat al Statului Roman. Datorita faptului ca ne aflam in plina campanie electorala exista riscul ca prezenta obligatorie a cetateanului nostru sa nu fie onorata ca inainte de alegeri .
De ce ?
Raspunsul deja il stim . Cati romani se mai gasesc in acesta ipostaza fara nici un sprijin de la cei care ne reprezinta ?






Redactat : Cartacuzencu Stelian

Ziua Aviaţiei Române

În data de 19 iulie 2009, Baza 95 Aeriană Bacău, Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu, a găzduit Ziua Porţilor Deschise. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Aviaţiei Române, baza aeriană de la Bacău a încântat publicul prezent cu demonstraţii de zboruri cu: Mig-21 Lancer, Elicoptere IAR-Puma, Yac-52 şi altele. A fost prezent ca invitat de onoare, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, care a deschis festivitatea printr-un discurs. A urmat slujba religioasă, defilarea forţelor armate aeriene şi ceremonia de scoatere a drapelului din formaţie.
Cei peste 1000 de băcăuani prezenţi, aşteptau cu nerăbdare survolarea avioanelor din dotare în cinstea Aviaţiei Române. Ceremonia a durat până în jurul orei 12, finalizându-se prin aruncarea de flori din avion.
Căpitanul aviator, Alexandru Şerbănescu, care dă numele Bazei 95 Aeriene din Bacău, s-a născut în localitatea Coloneşti, jud. Olt şi a fost un as al aviaţiei vânătoreşti române în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Lupta alături de aviaţia germană împotriva aviaţiei URSS. Totodată, a participat la apărarea regiunii petrolifere Ploieşti, împotriva aviaţiei de bombardament american. A fost comandantul Grupului 9 Vânătoare. Cade eroic în lupta împotriva Aliaţilor, copleşit de escorta de Mustanguri ale operaţiunii de bombardament american asupra Ploieştiului, din 18 august 1944. A avut cele mai mute victime, 47. Ceremonia de înmormântare s-a realizat cu onoruri militare în Cimitirul Ghencea Militar, în data de 22 august 1944.
Originile şi istoria bazei aeriene din Bacău, documentaţia, atestă că în iunie 1920, se înfiinţează pe aerodromul Tecuci, Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii, prin transformarea Grupului IV de aviaţie instrucţie. În noiembrie 1924, în urma unei ample reorganizări, devine Centrul de Instrucţie al Aeronauticii. Din 1945, Centrul de Instrucţie al Aeronauticii a fost supus unor restructurări, funcţionând în localităţile Mediaş, Tecuci şi Buzău.
Se reînfiinţează în anul 1968, pe Aerodromul Bacău, Centrul de Instrucţie al Aviaţiei. Unitatea a asigurat de-a lungul timpului trecerea pe avionul supersonic a peste 500 de piloţi şi perfecţionarea a peste 6000 de cadre din aviaţia militară. La 25 august 1995 a luat naştere Baza 95 Aeriană, Aviatică destinată să asigure pregătirea şi ducerea acţiunilor de luptă. Se continuă tradiţia ca tinerii piloţi să se pregătească în vederea trecerii pe avionul supersonic pe aerodromul Bacău şi se înfiinţează în 2001 C.T.Av.S. Şi, în sfârşit, la 1 iulie 2004, se reînfiinţează baza 95 Aeriană Bacău, ce poartă numele marelui om de aviaţie, căpitan aviator Alexandru Şerbănescu.
Misiunile unităţii militare din Bacău vizează apărarea spaţiului aerian în zona de responsabilitate, executarea serviciului de luptă pentru intervenţii umanitare, participarea la misiuni de menţinere a păcii sau la activităţi sub egida NATO ; ONU ; UE.

Redactor: Cartacuzencu Stelian

cartacuzencu stelian

Resursele Universitatii din Bacau


Pot spune fără greş că „Universitatea din Bacau”, mai nou „Universitatea Vasile Alecsandri”, deţine şi are capacitatea de formare a studentilor la cel mai înalt nivel.

Acolo unde lumea este nemulţumita de impulsivitatea şi agresivitatea modului de predare, este de neperceput la instituţia noastra.

Despre ce este vorba?

În primul rând libertatea şi capacitatea de a percepe informaţia ca un atribut şi ca un întreg. Cadrele noastre didactice pun la dispoziţie toate mijloacele, reuşind să se conformeze şi să aprecieze gândirea noastră şi implicaţia deopotrivă. Asimilarea cunoştinţelor se realizează foarte uşor datorită acestui aspect. Totodată se asigură toate condiţiile materiale şi logistice în funcţie de fondurile disponibile. Departamentul de cercetare asigură oportunităţi de iniţiere formare şi chiar specializare în domeniul studiat.

Flexibilitatea orelor de curs şi laborator oferă acapararea cunoştinţelor necesare.

Care este secretul acestui managemant ?

Universitatea din Bacău se adapteaza după cerinţele studenţilor în conformitate cu direcţiile europene şi piaţa muncii. Acest sistem băcăuan ce îl trăim cu interes şi cu recunoaştere percepe valori. Din păcate piaţa munci în Bacău e prea slabă să o acapareze.

Redactor : Cartacuzencu Stelian

De-aş mai duce-o pân´ la toamnă



„ A trecut întâi o boare pe deasupra viilor . . . şi iată toamna anului 2009 a sosit. Producătorii verifică încă o dată poloboacele şi butoaiele, iar gospodarii damigeanele. Strugurii cu miresme înbătătoare intră sub teascuri . . . Vinul nou e de toată lumea aşteptat. . .”

Legenda vinului spune că „viaţa de vie s-a născut de mult, din soare şi pământ. Primii săi ciorchini se desfătau în soare de dimineaţă până în amurg. Şi acei care se coceau în răsărit se acopereau cu o rouă rară. Ciorchinii care s-au copt ziua au luat în ei aurul soarelui de la amiază. Cei care s-au copt noaptea, odată cu lăsarea întunericului, au lăsat culoarea nopţii timpurii, albăstrui închis şi albastru-negru”.

„Vinul a fost de la început invetat pentru fericirea omului” spunea Omar Khayyam.

Se pare că primul viticultor a fost Noe. Grecii, romanii, dar şi strămoşii noştri Dacii, apreciau foarte mult calitatea vinului.

„Unde lipseşte vinul, cerul oamenilor e pustiu şi fără bucurii”, scria Euripide. Închinatul paharului cu băutură e moştenire romană.

Creştinii l-au preluat de la ei, care închinau în cinstea sfinţilor. Dar, numărul sfinţilor tot crescând, închinatul s-a transformat într-o adevărată beţie. Aceasta îl face pe Carol cel Mare să interzică „închinatul”,”administrândul doar la despărţire, sau cu ocazia unor evenimente mai importante.” Mai târziu se va adăuga şi obiceiul de a ţine discursuri.

Sticla de vin, de culoare verde, a apărut abia prin secolul al XV-lea şi o datorăm veneţienilor. Noi, am folosit vadra de vin cu o capacitate de 12,880 litri până în secolul XIX-lea. Ştefan cel Mare şi alţi domnitori apreciua vinul, mai ales neîntrecutul „Cotnari”. În 1468, gerul a fost aşa de cumplit încât vinul a îngheţat până şi hrubele adânci de la Suceava. Atunci, pentru a fi folosit, vinul s-a tăiat cu ferăstrăul!

Vinurile româneşti, odată ieşite în lume, au dat gata pe toţi.

La prima expoziţie viticolă de la Paris în 1867, românii obţin trei medalii de aur, 9 argint şi 35 bronz. Pe la 1898, în Bucureşti se organizează „Prima expoziţie viticolă”. A fost un adevărat recital, fiind prezentate 437 de variante de struguri şi 26 vinuri. Cu câţiva ani în urmă, în 1873, la „Expoziţia internaţională de la Viena”, câştigasem. . . 237 de recompense !!!

La expoziţia din Paris1900, vinurile româneşti au fost asociate cu muzica noastră succesul depăşind orice estimare. An de an, vinurile din România au fost prezente la toate concursurile şi expoziţiile din străinătate, toate bucurându-se de un binemeritat prestigiu. Nu putem încheia fără aprecierea unui băcăuan, ce poară numele universităţii noastre „Vasile Alecsandri”

- O, vin, comoară dulce …


Redactat de : Cartacuzencu Stelian

Artist şi inginer


Florin Petroi student masterand al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău ne-a încântat aproape număr de număr cu operele sale artistice în revista „Studenţimea băcăuană”.

Publicaţia noastră vrea să vă dezvăluie câteva amănunte cu privire la succesul lui.

După patru ani de studiu la specializarea Design Industrial în care a fost inspirat în creaţile sale, astăzi ne surprinde cu ceva excepţional atât pentru Bacău cât şi pentru întreaga ţară.

Programele pentru studenţi privind munca sezonieră în Stalele Unite ale Americi au constituit un punct nou de plecare îm viaţa sa artistică.

Despre ce este vorba?

În vara anului 2007, după multe căutări privind găsirea unui loc de muncă pe timp de vară, a descoperit exponentul talentului său.

După parcurgerea unui curs de portretistică la „Walt Disney” şi lucrând la un centru de realizat caricaturi pentru turişti, a deprins tehnicile necesare realizării unor portrete moderne cu carioca. Stilul său este unic în România.

„ Am rămas uimit de precizia şi detalile la care puneau accent specialişti în grafică. Calitatea de ansamblu a desenului presupune o calitate individuală a fiecărui element grafic component. La omiterea unui mic reper desenul devine ireal. Acest tip de desen necesită multă practică până la atingerea perfecţiunii” – ne-a declarat Florin Petroi.

În 2008, artistul a participat la expoziţia de grup a galeriei „Cork Street” din Londra cu creaţia sa publicată şi în revista noastră.

Din 2009 activează cu stilul de portret „Walt Disney” şi în Bacău, în paralel cu creaţile unice cu care ne încântă număr de număr.

Toate acestea vor fi reunite într-o expoziţie personală la complexul muzeal Ioan Antonescu.

Florin Petroi vă aşteaptă zilnic la sediul său din Bacău în incinta Moll-lului de pe strada Ştefan cel Mare.

Redactat de : Cartacuzencu Stelian

Mustariile o amintire ?


Brumarelul 1 octombrie
Bacaul anilor 60' si 70' isi schimba pentru cateva saptamani aspectul .
Din centru pana in cartierele marginase , rasareau mult asteptatele mustarii.

Ce este o Mustarie ?
Este o improvizatie din pari si scamduri negeluite, pereti din stuf de care se agatau o oala de lut , stergare , bostani si felinare . Inauntru era insa o adevarata "insdustrie" iar chelneri , care stiau sa-si faca treaba te intampinau ceremonios cu adanci plecaciuni .
Pe brat aveau nelipsitul prosop , iar dupa ureche creionul chimic .
Din ochi iti gaseau o masa . Cat ai clipi iti luau comanda si dispareau la gratar. Acesta era punctul fierbinte al mustariilor . Aici se frigeau minunatele arte culinare romanesti : mititei ardeiati ,neintrecutele antrcoaste , delicioasele momite sau fuduliile si ficati . Am uitat ceva ? Desigur , "regina lor " , pastrama de oaie cu mamaliguta . Seul se scurge peste carbunii aprinsi , invaluid atmosfera cu un miros atragator . Cel mai vestit "gratargiu" , Ionica , batea cu clestele im marginea gratarului cand minunatiile erau gata . Ce mamaligute se faceau!!!
Se lua pentru inceput " o dezinfectie" o tuica de pruna , apoi tpotul se stingea cu un tulburel de la " mama lui " , adica direct de la gura butoilui asezat chiar in mijlocul incaperii . In timp iti era piscata de must , printre mese se infiinta "nea Tanase " cu vioara dezacordata cantand gajait
"Te cunosc dupa frizura
ca n-ai fost o poama buna .
Te cunosc dupa fular
ca ai fost mare stengar ."
Veselia era in toti buna dispozitie cat cuporinde .
Uitati de griji nevoi pentru cateva ceasuri nici nu stiai cand apareau stelele stralucitoare si se cam lasa rece . Plecai intr-un tarziu fredonand .
" De-as mai duce-o pan' la toamna lelita Ioana ."
Unde-or fi mustariile de alta data ?

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

la bacau


acum la bacau este o vreme destul de urata
in camin e o plictiseala groaznica
deoarece toti studenti au plecat acasa iar majoritatea din cei care au ramas sunt la locul de munca

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites